„Od referenduma do Evropske unije“: Akademik Ejup Ganić održao tribinu u Tuzli povodom Dana nezavisnosti

Događaji
Foto: BKC TK

„Od referenduma do Evropske unije“….

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine JU BKC Tuzlanskog kantona i Patriotska liga Grada Tuzla večeras su organizovali javnu tribinu pod nazivom „Od referenduma do Evropske unije“.

U ispunjenoj Plavoj sali BKC-a i uz prisustvo velikog broja značajnih zvanica javnog i političkog života, gost tribine, akademik prof. dr. Ejup Ganić, jedan od direktnih učesnika časnog i herojskog vremena u historiji Bosne i Hercegovine, govorio je važnim historijskim trenucima koji su prethodili nezavisnosti naše zemlje, ali i izazovima koji su uslijedili u periodu agresije, postdejtonskim godinama, sve do današnjih dana kada je Bosna i Hercegovina ima status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

U ime organizatora goste je u uvodnom dijelu pozdravio predsjednik Kluba Patriotske lige Tuzla Emir Razić, a ulogu moderatora imala je Devleta Brkić, novinarka RTVTK.

Tribina je dio manifestacije obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koju zajednički realizuju Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona, te nekoliko ustanova kulture iz Tuzlanskog kantona u saradnji sa Ministarstvom sporta, kulture i mladih TK i otvorena je za prisustvo svih zainteresiranih građana, saopšteno je iz BKC-a TK.

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine JU BKC Tuzlanskog kantona i Patriotska liga Grada Tuzla…

Posted by JU Bosanski kulturni centar TK on Utorak, 28. februar 2023.