Održan prvi regionalni forum studenata i mladih agronoma “Youth Agro Forum Tuzla”

Događaji Vijesti
Foto: I. Đozić/cpim.ba

U Tuzli je proteklog vikenda održan prvi regionalni forum studenata i mladih agronoma Youth Agro Forum Tuzla, u organizaciji udruženja Centar za poljoprivredni inženjering i marketing i grupe studenata Tehnološkog fakulteta u Tuzli.

Foto: I. Đozić/cpim.ba

Pored domaćina, učešće na forumu uzeli su i gosti iz Srbije, te bh. gradova Sarajeva, Mostara i Bihaća. Predvanja su držali istaknuti profesori, renomirani stručnjaci iz oblasti agronomije te mladi agronomi.

Učesnici foruma su tokom dva dana prisustvovali nizu stručnih predavanja iz oblasti poljoprivrede dok je drugog dana organizovana i panel diskusija čija je tema bila “Organska poljoprivreda u Bosni i Hercegovini”.

Prvog dana foruma posjećene su i tri kompanije koje se bave poljoprivrednom djelatnošću a koje spadaju među najrazvijenije u našoj zemlji: rasadnik povrtlarskih kultura “Plant” u Tuzli, farmu “Spreča” u Kalesiji te farmu koka nosilja i objekte za plasteničku proizvodnju u Živinicama koji su u vlasništvu kompanije “Bingo”.

Na kraju dvodnevnog događaja dodijeljeni su certifikati i zahvalnice za učesnike foruma.

Youth Agro Forum Tuzla bila je jedinstvena prilika za studente agronomije i mlade agronome da podijele stečena iskustva iz struke, ali i da steknu nova znanja, te da se zajedno druže i ostvare nova prijateljstva sa svojim kolegama iz naše zemlje i regije.

Super Portal