Ohrabrujuće vijesti za Željezničar: Potvrđen nastavak saradnje sa FS Saudijske Arabije

Vijesti
Foto: Al Abtal Cup

Romeo Jozak, tehnički direktor Future Falconsa, programa FS Saudijske Arabije koji okuplja najtalentovanije omladince iz ove zemlje, rekao je u razgovoru za Klix da će saradnja sa FK Željezničar biti nastavljena, barem dok je on dio Future Falconsa.

“Željezničar je i dalje naš partner klub, koji će i dalje biti partner klub. Omladinci su nam ovdje, meni kao čovjeku iz Hrvatske je drago da mojima u Dinamu i Željezničaru mogu pomoći, ne mislim direktno nego indirektno i staviti ih na svjetske pozornice. Saradnja je tu, život ide dalje, gdje će nas to odvesti, vidjet ćemo. Drago nam je da su djeca tu, oni su moji. Romeo Šapina je napravio ininicijalan kontakt, ja sam to podržao, naravno da mi je drago kao Hrvatu jer Želju smatram svojim klubom jer je iz moje regije. Posebno treba pohvaliti predsjednika kluba Jusufa Tanovića i direktoricu Amiru Bajrović Uzunović koji rade vrhunski posao i koji su uvijek bili full korektni i što se tiče Abdulmalika Al Jabera kao i trenera Abdulhakeema Al-Tuwaijria te saradnje sa Future Falconsima”, istakao je hrvatski stručnjak te dodao:

“Željezničar je bitan kotačić u toj našoj priči, u njemu igra naš najbolji igrač, ne drugi ili treći najbolji nego baš najbolji. Bitno nam je oko njega slagati psihologiju da se preko Evrope i preko Željezničara može napraviti karijera i ući u seniorsku reprezentaciju što je velika stvar. Tu planiramo njega imati i dalje kao nositelja, a s druge strane svi će znati za Željezničar preko Al Jabera”.

Jozak smatra da će mladi fudbaker Plavih Al Jaber u budućnosti biti standardni seniorski reprezentativac Saudijske Arabije te je otkrio i da su već odbijenje dvije ponude za mladog Saudijca.

“Abdulmalik nam je ovdje i ja smatram da je on dugoročno najperspektivniji naš igrač, program se nastavlja i nadam se da će još igrača iz Saudijske Arabije uskoro doći u Željezničar. Al Jaber je trenutno jedan od boljih, zavrijeđuje veliku pažnju i vjerujem da će biti standardni seniorski reprezentativac Saudijske Arabije, treba proći adaptaciju i prolazi je jako dobro. Bori se sa evropskom adaptacijom, odigrao je nekoliko utakmica na tim terenima, bh. liga nije zezancija, muški je to sport i nije to zezancija. Ušao je u oči javnosti i ove zime je imao dvije ponude iz prve lige Saudijske Arabije, ali smo u zajedničkoj koordinaciji sa Željezničarom odbili te ponude. Procjena je za njegov razvoj da je bolja ova trenutna situacija te da će dugoročno biti bolje nego što sada jest. Ide život dalje, ja sam tu i stojim iza projekta i dok sam ja tu, imat ćemo Željezničar blizu nekim osnovama i to je to”, kazao je Jozak za Klix.