Osmi sajam poljoprivrede “Dani maline i meda Žepče 2024.”

Najave

Osmi tradicionalni sajam poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda Žepče 2024.“, bit će održan u subotu, 6. jula na Gradskoj tržnici u Žepču. Cilj manifestacije je promocija poljoprivrednih proizvoda, te podizanje svijesti javnosti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

Organizator sajma je Razvojna agencija Žepče (RAŽ), uz pokroviteljstvo Općine Žepče, FMPVŠ, MPVŠ ZDK i MVTEO BiH.

Više od 90 izlagača iz BiH i Hrvatske će predstaviti svoje proizvode i novitete u oblasti proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda – najavljeno je iz Razvojne agencije Žepče.

U sklopu sajma poljoprivrede “Dani maline i meda Žepče 2024.”, u petak 5. jula bit će održano stručno predavanje o temi „Mjere, metode i mehanizacija za zaštitu trajnih nasada od kasnih proljetnih mrazeva“, a predavač je Vjekoslav Tadić sa Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Kako navode organizatori, naglasak ovogodišnjeg sajma je upravo na podršci razvoju voćarstva i vinogradarstva, kao i inovacijama u sektoru poljoprivrede koje će biti predstavljene na sajmu.

Na sajmu će se također predstaviti Poljoprivredno savjetodavni servis RAŽ-a (PSS) kao i enološka laboratorija koji djeluju u sklopu Centra poslovnih kompetencija RAŽ-a.

Osim izlagača, na sajmu će prisustvovati predstavnici lokalnih vlasti, ministarstava, donatori te projektni partneri.

Fena