PPG “Jelen” Živinice: Bajkoviti ambijent i predivni jeleni (FOTO+VIDEO)

Magazin
Foto: PPG "Jelen"

PPG “Jelen” Živinice, oaza mira za odrasle i mjesto zabave da najmlađe…

U mjestu Ljubače, između Tuzle i Živinica, smješteno je poljoprivredno gazdinstvo “Jelen”, jedno od najvećih uzgajališta jelena na Balkanu.

Na prostoru nekadašnje vojne kasarne trenutno se na površini od oko 1000 m2 nalazi blizu 200 grla jelena. Kako kaže vlasnik gazdinstva, Mujo Muratović, priča o PPG “Jelen” počela je prije gotovo deset godina.

– Priča je počela 2014. godine na nagovor prijatelja iz Hrvatske. 2014. godine smo nabavili prva grla jelena. Do 2016. smo broj grla povećavali, uzimali smo iz Češke, Hrvatske i Mađarske. Sa nekih početnih 40, danas došli do broja od 180 grla evropskog jelena, jelena lopatara i srneće divljači, govori Muratović u razgovoru za RTV TK.

Jeleni su postali prava atrakcija pa ne čudi i veliki broj posjetilaca koji su oduševljeni ambijentom. Naročito su oduševljeni oni najmlađi koji imaju priliku hraniti jelene i fotografisati se sa njima.

Posjeta PPG “Jelen” garantuje vam lijep provod u bajkovitom ambijentu u društvu pitomih i veoma simpatičnih jelena, a tu su i druge životinje koje obitavaju na ovom gazdinstvu.

Pogledajte prilog RTV TK o poljoprivrednom gazdinstvu “Jelen” Živinice: