Press konferencija: Početak realizacije projekta “Nasilje nije cool!”

Događaji

Udruženje za društvena istraživanja Global Analitika počinje sa realiziracijom projekta pod nazivom “Nasilje nije cool!, uz finansijsku podršku Skupštine Kantona Sarajevo.

Ovaj projekat bazira se prvenstveno na prevenciji nasilja na internetu među djecom u cilju suzbijanja rizika od neželjenog ponašanja, te unapređenja mentalnog zdravlja djece tokom i poslije pandemije. S tim u vezi, ovim projektom ćemo staviti akcenat na dodatnoj edukaciji, informisanosti i osposobljavanju djece, učenika osnovnih škola.

Generalni cilj projekta je osnaživanje civilnog društva na području Kantona Sarajevo i podstcanje djece na aktivno sudjelovanje u projektu u cilju dodatne edukacije i prevencije nasilja na internetu, kroz saradnju sa lokalnim vlastima.

Navedeni projekat je jedinstven jer se jedini fokusira na imenovanje i drugih oblika zlostavljanja djece i mladih na internetu kao i na smanjenje broja prekršioca zakona u budućnosti slanjem jasne poruke da je svaki oblik nasilja nedopustiv.

Ovom prilikom vas obavještavamo da će se u utorak u 13:00 h. održati online press konferencija za medije kojom ćemo označiti početak realizacije ovog projekta.

Istoj možete prisustvovati klikom na LINK.