Sarajevo na kraju ljeta dobija novi bazen: Prvi mjesec ulaz besplatan

Vijesti
Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Načelnik sarajevske općine Novi Grad, Semir Efendić na društvenim mrežama prezentirao je da su radovi na izgradnji bazena na Dobrinji pri kraju i da se uskoro očekuje da bude pušten u upotrebu.

Efendić je napisao da će prvi hemijski i bakteriološki nalazi vode bit gotovi u subotu od čega zavisi početak korištenja vanjskog bazena.

Također, Efendić je najavio da će u septembru tokom probnog rada korištenje bazena on se neće naplaćivati, dok će do početka naredne sezone kupanja biti formiran cjenovnik koji će biti prilagođen najširim slojevima stanovništva.

“Dio radova unutar samog objekta (zgrade) bit će nastavljen i nakon otaranja vanjskog bazena, a odnose se prije svega na izgradnju kotlovnice, te nabavku i ugradnju sportske i druge opreme koja nije bila predmetom dosadašnjih nabavki. Najvažniji podatak u vezi sa budućim korištenjem prelijepog bazena Dobrinja jeste da će nakon izgradnje kotlovnice voda u samom bazenu moći da se dogrijava, što će obzirom na relativno kratko trajanje ljeta u Sarajevu, sezonu korištenja bazena na otvorenom produžiti za nekoliko mjeseci. Do sada je u izgradnju bazena Dobrinja uloženo 7,6 miliona KM od čega je Općina Novi Grad Sarajevo kroz svoje budžete osigurala 6 miliona KM, a Kanton Sarajevo 1,6 miliona KM. Poređenja radi, za bazen koji se počinje graditi u Mostaru Vlada FBiH već je osigurala 8 miliona KM. Mi nismo bili te sreće, ali se mnogo radujemo i mostarskom bazenu za našu prvakinju Lanu”, napisao je Efendić.

Na kritike da se bazen dugo gradi Efendić kaže da to razumije i pojašnjava da je izgradnja tekla u skladu sa mogućnostima budžeta, bez kreditnog zaduživanja.

N1