Sarajlija Igor Ostović od drveta radi čuda: Za 10 dana od kombija napravio kuću

Magazin Vijesti

Sarajlija Igor Ostović od drveta radi čuda. Njegovi unikatni proizvodi krase mnoge kuće, restorane, a za njegov uspjeh čulo se i van BiH. Ovaj umjetnik je za samo 10 dana uspio od kombija napraviti kuću za život. Kako nam je kazao, slučajno je došlo do toga da on kombi pretvori u dom.

Idealna prilika

– Klijent je bila djevojka Izi (Izzy), koja živi u Salzburgu. Ona je i prije preuređivala kombije, tako da je imala viziju šta želi. Tako je prvi sama radila, pa su joj drugi radili neki stolari u Sjevernoj Makedoniji. Međutim, to su do sada bili amaterski i poluamaterski radovi. Ovaj put je htjela kombi (T6 transporter) koji će biti kvalitetno urađen i koji će koristiti duže vrijeme, koji će joj postati dom na točkovima – govori Igor Ostović za Avaz.

Ona je, navodi dalje, tražeći po internetu, došla do profila Ostovićeve radionice “Konture” i tako su Izi i on stupili u kontakt.

Za izradu koristio jelu, bor i hrast
Foto: Facebook

Osmijeh klijenta

Najveći izazov mu je bio to što je imao samo 10 dana za izradu, a za koju je koristio jelu, bor i hrast.

– Bila je prezadovoljna i ništa nije bitnije od osmijeha klijenta nakon urađenog projekta. Konačno je dobila vozilo koje joj pruža sve potrebno za apsolutnu slobodu. Volim reći da mi je ovo najinteresantniji i, ako ne najdraži, onda, sigurno, među dva ili tri najomiljenija projekta koje sam radio – navodi Ostović.

Dizajnira biblioteku

Trenutno radi na dizajniranju i izradi komada namještaja za jednu specijaliziranu knjižaru i čitaonicu za djecu “Bajkologija”, koja se uskoro otvara u Sarajevu i koja će biti divno mjesto za mališane.

Osim toga, radi i na enterijeru jedne specijalizirane agencije. Također, završava jedan zanimljiv projekt za njemačku firmu RCB u Vogošći, gdje će se nalaziti, vjerovatno, najveći konferencijski sto u BiH.

Avaz