Sinoć u dresu Čelika srušio Sarajevo, danas u školskoj klupi

Zanimljivosti
Foto: JU Tehnička škola Zenica

Zenički Čelik  sinoć je izbacio FK Sarajevo iz Kupa BiH. U sjajnoj atmosferi na Bilinom Polju Zeničani su nakon izvođenja jedanaesteraca slavili prolaz u osminu finala.

Bio je to pravi mali podvig budući da je Čelik trenutno član trećeg ranga bh. fudbala.

Jedan od junaka Čelika bio je 18-godišnji Edin Durmiš. Durmiš je prvo u 57. minuti realizovao jedanaesterac za izjednačenje, a onda je bio siguran u penal seriji.

Durmiš će krajem ovog mjeseca napuniti 19 godina, najbolji je strijelac Čelika ove sezone. Zanimljivo, Edin je još uvijek školarac i trenutno je učenik Tehničke skole u Zenici. Tako da je nakon sinoćnje velike pobjede, već danas ponovo bio u školskoj klupi sa svojim drugarima iz zeničke Tehničke škole. Upravo su se iz JU Tehnička škola Zenica pohvalili tom činjenicom na Facebooku te su uputili čestitke Durmišu i NK Čelik na uspjehu.

“A zašto da se ne pohvalimo da je sinoć naš učenik Edin Durmiš, svojim golom u 57. minuti, te sigurnim izvođenjem u penal završnici omogućio NK Čelik Zenica prolazak u 1/8 finala Kupa BiH protiv FK Sarajevo.

Nakon sjajno odigrane utakmice danas je opet sa svojim drugovima u školskim klupama, te pokazuje da se može spojiti obrazovanje i sport koji voli”, objavljeno je.

Foto: Screenshot

Super Portal