Slavlje u Ljubuškom: Izviđač nakon drame prošao u drugo kolo Eurokupa!

Vijesti
Foto: Screenshot/Facebook

Rukometaši Izviđača nakon velike drame izborili su plasman u drugo kolo EHF Eurokupa. Izviđač je večeras na domaćem terenu savladao austrijski Linz sa 38:35 nakon izvođenja sedmeraca.

Prije sedam dana favorizirani tim Linza slavio je na domaćem terenu sa 34:32. Zaostatak od dva gola razlike davao je nadu mladom timu Izviđača da može izbaciti austrijskog predstavnika.

Nakon što su gosti bolje otvorili večerašnji duel i poveli sa 5:1 Skauti su konsolidovali svoje redove pa na odmor odlaze sa minimalnom prednošću 17:16. Sredinom drugog poluvremena Izviđač je imao i pet golova prednosti, a na nešto više od 3 minute do kraja bilo je 33:29.

Ipak gosti stižu na dva gola zaostatka i imaju napad za prolaz ali griješe pa se regularni dio meča završava pobjedom Skauta od 33:31. To je značilo da će o prolasku dalje odlučivati sedmerci.

Svih pet izvođača iz redova tima koji predvodi trener Toni Čolina bilo je precizno – Vukšič, Pavlović, Bošković, Keso i Ćeško. U ekipi Linza prva četiri izvođača bila su precizna dok je peti penal promašio Herman kojeg je zaustavio golman Skauta što je bilo dovoljno za prolaz dalje.

U timu Izviđača istakao se Miloš Kos sa devet pogodaka, sedam je postigao Ivano Pavlović,  Berin Keso, po tri pogotka su dali Milan Vukšić, Domagoj Alilović, Mladen Bošković i Filip Vujović.

Golman Aldin Alihodžić je imao 11 odbrana dok je Haris Suljević upisao jednu odbranu.

Kod ekipe Linza Herman je bio najbolji sa 9 golova.

Izviđač se tako priključio Gračanici koja je nešto ranije obezbijedila prolaz u drugo kolo. Tamo ih čekaju još dva bh. tima Borac i tuzlanska Sloboda.

Protivnik Skauta u drugom kolu je ekipa Povaške Bistrice iz Slovačke.