Ubica Farisa Pendeka imao više od 15 hiljada KM neplaćenih kazni, poznat policiji u oba bh. entiteta

Vijesti

Osumnjičeni za ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka u Sarajevu, Adem Šuman, imao je više od 15.000 KM neplaćenih saobraćajnih prekršajnih naloga, potvrđeno je za Klix.

Kako saznajemo, Šuman je registrovan u policijskim bazama i za prekršaje i za činjenje krivičnih djela u oba bosanskohercegovačka entiteta. Dakle, ne samo u Kantonu Sarajevo.

Policijskim organima je poznat po krivičnim djelima posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga za što je osuđivan, ali i kao višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju.

No, to ga nije spriječilo da i dalje bude na slobodi, upravlja motornim vozilom i nelegalno nosi oružje.

Osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka Adem Šuman ide u pritvor na mjesec dana, odluka je Kantonalnog suda u Sarajevu. U pritvor s njim idu i pomagači Elmedin Gradišić i Meris Saljević.

Na današnjem ročištu za određivanje pritvora Ademu Šumanu (23), tužiteljica Iva Kurilić je iznijela potresne i šokantne detalje.

Poodsjećamo, Šumanu je određen pritvor na mjesec dana, odluka je Kantonalnog suda u Sarajevu. U pritvor s njim idu i Elmedin Gradišić i Meris Saljević koji se sumnjiče da su pomagali Šumanu u bjekstvu.