Učenici Elči Ibrahim-pašine medrese razredniku poklonili putovanje na umru

Vijesti
Foto: Travnicki.INFO

Učenici travničke Elči Ibrahim-pašine medrese svom razredniku mr. Ahmedu Omerdiću poklonili su putovanje na umru kao znak zahvalnosti što ih je vodio kroz školovanje. Svoju vezanost za razrednika učenici su sami opisali u pismu.

“Dragi razredniče,

kako vrijeme brzo prolazi! Kao da je jučer bila prva godina medrese, a danas već stojimo pred vratima mature i opraštamo se s vama. Želimo vam izraziti duboku zahvalnost na svim godinama koje smo proveli zajedno, jer ste bili ne samo naš razrednik, već i naš savjetnik, mentor i prijatelji.

Uzvišeni Allah kaže: “Svi se čvrsto Allahovog užeta držite i nikako se ne razjedinjujte!”

Sjećamo se prvog dana kad smo vas upoznali – bili smo malo nervozni, ali ste nas dočekali s osmijehom i učinili da se osjećamo dobrodošlo. Od tada ste nas pratili na našem putovanju kroz medresu i pomogli nam da savladamo sve prepreke. Zbog vas smo postali bolji ljudi, a vaša su nas motivacija, entuzijazam i predanost inspirirali da budemo najbolja verzija sebe.

Iako smo uzbuđeni što idemo dalje i što nas čeka nova avantura, istovremeno osjećamo i tugu što se opraštamo od vas. Nedostajat će nam vaše mudre riječi, vaša podrška i smisao za humor. Ali želimo da znate da ćemo vas uvijek nositi u svojim srcima i da će sjećanja na sve zajedničke trenutke uvijek ostati s nama.

Hvala vam, dragi razredniče, na svemu što ste učinili za nas i na svemu što ste nas naučili. Nismo samo stekli znanje i vještine, već smo dobili i prijatelja za cijeli život. Želimo vam sve najbolje u budućnosti i nadamo se da ćemo se susresti ponovno.

Mi smo postali jedno kao što ilahija kaže: duša dušu zavoli i zavoli, džennet bašči pođosmo jer jedno smo, jedno smo.

Vaši maturanti 4A.”

viber_image_2023-04-26_14-43-51-995.jpg - Lijepa gesta: Učenici Elči Ibrahim-pašine medrese razredniku poklonili putovanje na umru
Foto: Travnicki.INFO