/VIDEO/ Mat u nekoliko poteza: Igrači FK Krušik izveli jednu od najljepših akcija na bh. stadionima ovog proljeća

Vijesti

Detalj sa utakmice Krušik – Partizan (II liga TK)…

Na bh. premijerligaškim terenima proteklog vikenda viđeno je samo šest pogodaka (od toga 4 u Mostaru, na utakmici Zrinjski – Sarajevo). Potvrda je to da je fudbal u najjačem rangu često negledljiv i neatraktivan za gledati.

Ipak, za razliku od najjačeg ranga, u nižim rangovima gdje uglavnom igraju “amateri”, ljudi koji igraju za svoju dušu, često se može vidjeti mnoštvo atraktivnih poteza i lijepih pogodaka.

Jednu takvu akciju “iz fudbalskih udžbenika” izveli su fudbaleri FK Krušik iz Gornjih Vukovija kod Kalesije. Krušik je na svom terenu u okviru Druge kantonalne lige TK (peti rang bh. fudbala) dočekao ekipu Partizana iz tuzlanskog naselja Kiseljak. Krušik je slavio sa 4:1, a najviše pažnje privukao je pogodak igrača domaćih Đulovića. Odigrali su domaći akciju “od noge do noge” i bez mnogo komplikovanja došli do pogotka.

Izvor: Facebook

Ovo je zasigurno jedna od najljepših fudbalskih akcija na bh. terenima ovog proljeća i potvrda da se kvalitetan fudbal igra i u nižim rangovima. Nadamo se da će ovakvih lijepih poteza i golova na našim terenima biti što više u buduće.

Super Portal