Vozač sarajevskog Doma zdravlja ponovo sa kolegicama bio heroj: Brzom intervencijom spasili kolegicu Suadu

Vijesti
Foto: Facebook

Vozač Doma zdravlja Sarajevo Adnan Kalkan, koji je mnogo puta oduševio Sarajlije zbog svojih reakcija, sposobnosti i želje da pomogne nemoćnim ljudima, zbog čega je dobijao i priznanja, nedavno je ponovo zaradio pohvale i pozitivne komentare sugrađana.

Naime, on je pojasnio da je krajem maja medicinska sestra Suada Hadžić bila u teškom stanju, kada je on sa svojim kolegicama medicinskim sestrama Šejlom Borušić i Elmom Hadžibegić došao u pomoć.

Bila je jako loše

– Nisam siguran da li je bio infarkt ili moždani udar, uglavnom zvali su kad sam radio u drugoj smjeni da dođemo po nju sa hitnom u ambulantu Vratnik. Dvije kolegice i ja smo požurili i do gore došli, žena je bila u besvjesnom stanju. Bila je jako loše. Sa vozilom hitne smo je prebacili do bolnice – priča Kalkan za “Avaz”.

Kako kaže, sekunde su bile u pitanju.

– Bilo je pitanje da li će ostati živa i hvala Bogu ostala je živa. I tek sad je ta žena došla sebi, oporavila se i odlučila da nas pohvali – kazao je Kalkan za portal “Avaza”.

Šejla Borušić i Elma Hadžibegić spasile život kolegici
Šejla Borušić i Elma Hadžibegić spasile život kolegici Foto: Facebook

Nakon oporavka se Suada Hadžić zahvalila vozaču Adnanu Kalkanu i medicinskim sestrama Elmi Hadžibegić i Šejli Borišić.

– Svojim znanjem, brzinom, stručnošću su mi spasili život. Bile su u pitanju sekunde, a ne minute. U nesvjesnom stanju sam bila, a oni su za pet minuta bili na Kliničkom centru. Svojom ažurnošću, znanjem i spretnošću su pomagali uposlenicima KCUS-a. Svi skupa su sve dali od sebe da me spase. Ja sam samo nekim čudom uz Allahovu pomoć ostala živa, naravno uz moje kolege, koje me nisu ostavile i otišle. Borili su se i bili uz mene. Ovako sposobni, stručni i požrtvovani, spremni da budu na usluzi u svakom trenu zaslužuju priznanje. Za velike humaniste i izvrsne profesionalce velika hvala. Da se nagradi i da ne prođe neopaženo – napisala je Suada Hadžić, medicinska sestra Doma zdravlja Stari Grad.

Avaz