Sunday, March 03, 2024

Zbog psovanja pred Sudom BiH Sanji Vulić bit će uručen prekršajni nalog

Vijesti

Povodom nedoličnog ponašanja zastupnice u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanje Vulić prilikom današnjeg dolaska pred Sud Bosne i Hercegovine na ročište u predmetu koji se vodi protiv Milorada Dodika, ministar MUP-a KS Admir Katica uputio je saopćenje.

– Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati. Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak “crvene linije”. Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200 do 600 KM. Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih – navodi se u saopćenju ministra Katice.