Zenica: U utorak promocija “Bosanskog pravopisa” Refika Bulića

Najave

U utorak, 7. novembra, u prostorijama Gradske biblioteke Zenica biće upriličena promocija “Bosanakog pravopisa”, autora prof. dr. Refika Bulića.

Pored autora, o knjizi će govoriti i profesori sa Univerziteta u Sarajevu:

  • prof. dr. Ismail Palić,
  • prof. dr. Azra Hodžić-Čavkić i
  • prof. dr. Halid Bulić.

Moderatorica promocije biće Nejla Kalabušić-Halać.

Početak promocije zakazan je za 19 sati.

Dobro došli na zeničku promociju "Bosanskog pravopisa" Refika Bulića.

Posted by Bosanski pravopis Refika Bulića on Petak, 3. novembar 2023.

Promocije “Bosanskog pravopisa” do sada u upriličene u Tuzli, Živinicama, Sarajevu, Tešnju, Bihaću i Mostaru.

O autoru:

Refik Bulić redovni je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Objavio je četrnaest knjiga i oko stotinu naučnih i stručnih radova te brojne književne tekstove. Završio je studij srpskohrvatskog / hrvatskosrpskog jezika i jugoslavenskih književnosti na Pedagoškoj akademiji u Tuzli i Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Od 1979. do 1994. godine radio je kao nastavnik i profesor u više škola na području Živinica i Kladnja, a od 1994. godine radi na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu završio je postdiplomski studij iz lingvistike i 2000. godine odbranio magistarski rad Arhaičniji govori u gornjem toku Spreče: živinički kraj. Doktorsku disertaciju Ekavsko-jekavski govori tešanjsko-maglajskoga kraja odbranio je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 2004. godine.

Član je Centra za leksikologiju i leksikografiju Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Dobitnik je više književnih nagrada za prozu i poeziju na natječajima širom bivše Jugoslavije.