Benzinska napravila grešku: Građani satima točili gorivo u pola cijene

Zanimljivosti

Mnogi ljudi dvaput razmisle prije nego što u potpunosti napune rezervoar svog automobila. Međutim u Kampenhoutu u Belgiji bilo je prometnije nego ikad. Prolaznici su se iznenadili kada su vidjeli istaknute cijene na samoposlužnoj benzinskoj pumpi: 1.077 eura za litru dizela i 1.2 do 1.3 eura za litru benzina, piše Poslovni.hr.

Vjerovatno će mnogi nedvojbeno pomisliti da je samo greška na elektronskim znakovima, ali onaj ko je otišao na točenje goriva, otkrio je da su te cijene zapravo stvarne. Vijest se munjevito proširila društvenim mrežama i nije potrajalo dugo prije nego što je nastala velika prometna gužva.

Činilo se kao da je cijeli Kampenhout došao napuniti rezervoar automobila, a u mnogim slučajevima i nekoliko rezervnih kanistera.

U međuvremenu se pokazalo da grupa Colruyt, pod koju spada benzinska stanica DATS24, nije bila svjesna pogreške. Nažalost sve što je lijepo očito kratko traje. Nije poznato ni koliko je dugo trajao ovaj „nepredviđeni popust“ i koliko ga je kupaca uspjelo iskoristiti. Inače, litra dizela sada košta dva eura…