Sanjin Pehlivanović postao prvak Evrope u bilijaru!

Vijesti

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović postao je prvak Evrope u disciplini “desetka” na Evropskom prvenstvu u Laškom.

On je u finalnom meču savladao Poljaka Wojciecha Szewczyka rezultatom 8:5. Na taj način ostvario je najveći uspjeh u karijeri. Prethodno je stigao do titule viceprvaka Evrope u disciplini “devetka”.

Prethodno je mladi 20-godišnji Sarajlija je u polufinalu savladao jednog od najboljih igrača bilijara ikad, Nizozemca Nielsa Feijenena rezultatom 8:7.

Podsjetimo, Sanjin Pehlivanović je krajem godine u finalu Evropskog prvenstva u disciplini “devetka” izgubio od jednog od najboljih igrača svijeta i nekadašnjeg svjetskog prvaka Joshue Fillera rezultatom 9:8.

Naš mladi igrač je imao veliku šansu da ostvari trijumf i postane prvak Evrope. Pri vodstvu 8:7, Pehlivanović je imao čistu “devetku” za najveću titulu u karijeri.

Međutim, pritisak je uradio svoje, a mladi Sarajlija je promašio rutinski udarac kakvih je prije toga ubacio stotine u nizu bez greške.

Pehlivanovića ove godine očekuje i nastup na Svjetskim igrama koje se održavaju u Birminghamu.

Sanjin je i u omladinskim kategorijama ostvarivao sjajne rezultate. Bio je svjetski prvak i u nekoliko navrata prvak Evrope.

Pehlivanović će nastupiti i u ekipnom dijelu takmičenja za našu reprezentaciju. Ekipno takmičenje počinje sutra dok Evropsko prvenstvo traje do 12. marta.

 

Super Portal/Klix