Bosanac krenuo biciklom iz Njemačke u Sarajevo, cilj prikupljanje sredstava za borbu protiv raka

Lifestyle Vijesti
Foto: Screenshot/Klix

Elmedin Tinjak – Edo, Bosanac s adresom u u Sjedinjenim Američkim Državama, krenuo je iz Njemačke biciklom do Sarajeva u cilju prikupljanja sredstava za borbu protiv raka.

Elmedin je kao dječak zbog ratnih dešavanja bio primoran napustiti Sarajevo s ranjenim ocem i započeti novi život u nekoj dalekoj državi.

Danas je Elmedin odrasla osoba koja svojim trudom i zalaganjem niže životne uspjehe. Ima 43 godine te je inžinjer informatike zaposlen u sektoru zdravstva.

Edin prije polaska iz Njemačke (Foto: Privatni arhiv)
Foto: Privatni arhiv/Klix

Njegov otac, nažalost, je preminuo, a u njegov pomen Elmedin svake godine vozi bicikl i prikuplja novac kojim finansira borbu protiv raka. Također, on je i u SAD-u član biciklističkog društva koje bicikliranjem prikuplja novac potreban za borbu protiv raka.

Elmedin danas nakon višednevnog puta stiže u Sarajevo, a njegovi prijatelji žele organizirati njegov doček na Baščaršiji i prirediti mu dobrodošlicu.

Svoj put krenuo je iz Minhena, a trenutno se nalazi u blizini Kaknja. On bi u svoj rodni grad trebao stići u večernjim satima, a njegovi prijatelji će ga dočekati kod Sebilja.

Klix