Nakon 12 dana: Kiša ugasila požar na Čvrsnici

Vijesti
Foto: Fena

Požar koji je 12 dana gorio u Parku prirode Blidinje na Čvrsnici ugašen je u srijedu nakon kiše koja je pala, ali i velikog napora vatrogasaca i ostalih volontera.

– Zahvaljujući kiši i naravno našim vatrogascima i dobrovoljcima koji su se 12 dana borili da ugase i spriječe širenje požara, napokon je on ugašen – potvrdio je u razgovoru za Fenu Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije.

Podsjetimo, požar koji je, najvjerojatnije udarom groma, krenuo na nepristupačnom terenu Čvrsnice u subotu večer, 16. srpnja, iza sebe je ostavio opožarenu pustoš na više od 500 hektara borove šume i raslinja.

U gašenju je sudjelovalo više stotina vatrogasaca, GSS-ovaca, planinara i ostalih dobrovoljaca, a pomagali su im iz zraka helikopteri OS BiH, Helikopterskog servisa Republike Srpske te iz Hrvatske kanader i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Kako kaže Martinović, požar je ugašen na svim mjestima gdje je gorilo.

– Ekipe vatrogasaca i dobrovoljaca će danas i sutra biti na terenu kako bi bili sigurni sto posto da je požar ugašen- zaključio je on, prenosi Fena.