Brazilac oborio svjetski rekord, 84 godine radi u istoj firmi

Zanimljivosti
Foto: Screenshot

Brazilac Walter Orthmann oborio svjetski rekord…

Stogodišnjak iz grada Brusque na jugu Brazila ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda jer je najduže radio u istoj kompaniji – 84 godine.

Uprkos njegovom izvanrednom postignuću, savjeti Waltera Orthmanna za one koji traže dug i ispunjen profesionalni život su iznenađujuće rutinski: radite ono što volite i klonite se brze hrane.

– Morate da volite da radite. Počeo sam da radim s tom voljom i borbenošću. Ne možete jednostavno raditi bilo kakav posao da kažete da radite. To ne funkcionira. Nećete to moći izdržati – rekao je u intervjuu ove nedelje, prenosi Reuters.

Lokalni mediji su objavili da je Orthmann počeo u fabrici kompanije sada poznate kao RenauxView, koja proizvodi tkanine. Ubrzo nakon toga prešao je u administraciju i na kraju postao menadžer prodaje.

Da bi bio u formi, svakodnevno se isteže i marljivo pazi na ishranu.

– Zaista izbjegavam sol i šećer. Izbjegavam stvari koje nisu dobre za crijeva. Izbjegavam Colu i druga gazirana pića. Konzumiram samo stvari koje su dobre za vas. To zaista pomaže vašem tijelu da zauvijek bude snažno – poručio je, prenosi Faktor.