Da li ste čuli za Tunel Ljubavi? Ovo magično mjesto parovi obožavaju

Magazin Zanimljivosti
Foto: Screenshot

Šta ako vam kažemo da je portal u svijet magije i ljubavi stvaran? Čak znamo i njegovu lokaciju, nalazi se u selu Klevan, u Ukrajini. Da budemo precizniji, nije riječ o portalu, već o tunelu, koji izgleda nestvarno. Ovo je najromantičnije mjesto u Ukrajini i vjerovatno cijelom svijetu, predstavljamo vam Tunel Ljubavi!

Koridor u obliku luka dug 4 kilometra sa veličanstvenim drvećem okolo i vagonom u sredini, prekrasan je prizor u bilo koje doba godine. Fascinira turiste svim nijansama zelene kroz proljeće i ljeto, sa paletom zlatne, narandžaste i crvene boje u jesen. Zimi je prelijepo sa snježnim drvećem koje svjetluca na suncu. Međutim ljeti je ovo mjesto koje turisti najviše vole! S obzirom da je dužina ovog tunela čak 4 kilometara, drveće nije iste gustine na svim mjestima, negdje je malo gušće,a negdje rijeđe raspoređeno. Turisti uvijek biraju da se slikaju tamo gdje je gušće drveće i gdje je formiran baš pravi tunel!

Ovo zaista magično mjesto, djeluje sasvim mistično i kao da nije sa ove planete. Obasipa svakog mirom i ljepotom prizora, koji možete gledati satima. U današnjem svijetu koji se brzo razvija, neophodno je uzeti malo slobodnog vremena i jednostavno iskoristiti trenutak. Tunel je savršeno mjesto za to. Udahni duboko. Pogledaj nebo kroz krošnje drveća.

Međutim, šta još možete tamo da radite osim da šetate?

Fotografisanje! Ovo je mjesto koje jednostavno morate fotografisati bezbroj puta, nevažno u kom godišnjem dobu ste ga posjetili. Ukrajinski tunel ljubavi je jedinstveno mjesto bez analoga u Evropi ili Americi. Možete da pravite obične fotografije sa putovanja za svoj Instagram ili da napravite tematsko fotografisanje i da se oblačite u kraljevske porodice, legendarni lik, šumsku vilu ili ko god želite. Snimanje ljubavnih priča je posebno popularno i tamo uvijek ispadne posebno lijepo.

Priznaj svoju ljubav

Mještani ga zovu Tunel ljubavi zbog spektakularnog lišća koje obavija šine, oblikovano usavršenim kretanjem vozova. Nema boljeg mjesta za prosidbu ili otvaranje o svojim osjećanjima prema voljenoj osobi. I sigurni smo da ćete dobiti pozitivan odgovor na tako posebnom mjestu. Zaljubljeni parovi vole da se šetaju šinama kroz ovaj tunel držeći se za ruke i to je vjerovatno najučestaliji prizor koji možete vidjeti kada je ovaj tunel u pitanju.

Otkud tunel tu i da li vozovi i dalje prolaze?

Sada kada ste pročitali sve ove uzbudljive stvari i verovatno odlučili da idete – možda se zapitate kako se tunel zapravo pojavio? Tu je tokom 1940-ih godina izgrađena željeznica u vojne svrhe. Radi bolje zavjere, maskiran je zasađenim drvećem. Kasnije je tuda počeo da prolazi teretni voz iz fabrike za obradu drveta, koji je otkinuo neke grane i još bolje oblikovao luk u tunelu.

Da li tamo vozovi još uvijek voze?

Da, i to dva puta dnevno. Vozovi su svjesni su turista i prilično su spori, ali i vi morate biti obazrivi. Ovdje možete pogledati kako izgleda šetnja kroz tunel ljubavi:

BH DOKTOR