ESPN uvrstio Nurkića u 100 najboljih NBA igrača

Vijesti
Foto: Twitter

Američki ESPN tradicionalno bira najboljih 100 košarkaša NBA lige prije početka nove sezone, a na listi je i ovoga puta bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić.

Za ESPN ovo je 12. izbor najboljih košarkaša NBA lige. Do ovog trenutka objavljeni su košarkaši koji zauzimaju pozicije od 26. do 100., a nakon toga uslijedit će i izbor najboljih 25 igrača NBA lige.

Na listi je i Jusuf Nurkić. Košarkaš Portland Trail Blazersa nalazi se na 88. mjestu najboljih igrača lige. Od igrača iz regiona na 100. poziciji je Bogdan Bogdanović, a na 57. Nikola Vučević.

Naravno, Nikola Jokić i Luka Dončić naći će se u samom vrhu i njihovo ime još uvijek se ne spominje.

U opisu i prognozi nove sezone Jusufa Nurkića ESPN postavlja samo jedno pitanje, a tiče se zdravlja našeg košarkaša koji je posljednjih sezona redovno imao probleme s povredama. One su ga udaljile s više od 70 utakmica u NBA ligi u proteklih nekoliko godina.

“Jedno veliko pitanje za narednu sezonu: Može li Nurkić ostati zdrav tokom cijele sezone. Prošle godine zbog povrede stopala završio je sezonu nakon 56 utakmica, iako se Portland tada uzdao više u sreću, nego u pobjede. Ipak, Nurkić je propustio više od 70 utakmica zbog povreda od sezone 2018/2019, a Portland ga sada treba za borbe na Zapadu protiv Nikole Jokića i tandema Karl-Anthony- Rudy Gobert”, navodi ESPN.

 

Klix