Magareće mlijeko iz Sovića nadaleko poznato po svojim ljekovitim svojstvima

Vijesti
Foto: Filip Kožul/Fena

Obitelj Grizelj iz Sovića u Grudama bavi se već godinama proizvodnjom ljekovitog magarećeg mlijeka za kojim vlada velika potražnja.

Ante Grizelj nabavio je prvu magaricu 2010. godine i trenutačno ih ima 142.

– Ja i moja obitelj imamo trenutno 142 magaraca na tri lokacije, u Čapljini i na planini i ovdje na farmi. Također, imamo 38 muznih magarica – kazao je Grizelj u izjavi za Fenu.

Istaknuo je kako se ljekovitost ovog mlijeka pokazala na mnogim primjerima kako iz njegove obitelji tako i kod velikog broja zadovoljnih kupaca.

– Cijena je uvijek ista, 50 KM po litru. Međutim, ako netko nije u mogućnosti da plati spreman sam biti susretljiv i dati besplatno nekome tko je u potrebi – kazao je.

Pojasnio je kako magareće mlijeko ima ljekovita svojstva upravo zbog činjenice da se ne može dobiti u velikim količinama.

– Moram naglasiti da sam za vrijeme pandemije koronavirusa poklonio preko 500 litara mlijeka ljudima. Bili su jako zadovoljni zbog učinkovitosti i ljekovitih svojstava koje ima magareće mlijeko – naglašava Grizelj.

Iako na njegovu farmu nije lako doći zbog nepristupačne ceste koja nema asfalt, po mlijeko dolaze ljudi iz svih krajeva BiH i regije.

Magareće mlijeko se ne može naći po trgovinama već jedino po obiteljskim farmama kao što je i ova obitelji Grizelj.

Fena