Faruk Gutić, dobitnik priznanja Evropske akademije za neurologiju, prezentovao svoj rad u Beču

Vijesti
Foto: Facebook/Faruk Gutić

Svoj nagrađeni rad Faruk Gutić, student pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu, predstavio je na osmom kongresu Evropske akademije za neurologiju u Beču.

Naime, Gutić je dobitnik nagrade za izvrnost za 2022. godinu, na studentskom takmičenju.koji je organizovala spomenuta Akademija. Inače, ovo je prvi put da nagrada Akademije stiže u Bosnu i Hercegovinu.

– Ovim putem želim se zahvaliti vladi Tuzlanskog kantona i nadležnim ministarstvima što su prepoznali moj rad i podržali moj odlazak u Beč. Želim se zahvaliti i premijeru Tuzlanskog kantona Irfan Halilagiću na pruženoj prilici da predstavim BiH na najbolji način u Beču.

Želim se zahvaliti i svim građanima i građankama opštine Banovići na porukama podrške, ali i opštinskom načelniku Begi Gutiću na tome što je prepoznao moj rad i način na koji predstavljam i promovišem naš mali rudarski grad i Bosnu i Hercegovinu.

Moram se zahvaliti i bosanskohercrgovačkim novinarima i medijima koji su uvijek bili tu za mene u svim mojim aktivnostima.

Najviše se želim zahvaliti svojim roditeljima i bratu na neizmjernoj podršci koju su mi uvijek pružali na mom akademskom putu.

Hvala svima još jednom na podršci i svakoj upućenoj poruci ohrabrenja.

Mi smo Evropa, poručio je u Facebook objavi uspješni student.

Svojim radom, spomenuo je ranije Gutić, želi “apostrofirati važnost otkrića novih lijekova”, što dovoljno govori o ambicijama ovog mladog čovjeka.

Inače, Evropska akademija za neurologiju predstavlja više od 45.000 članova iz cijele Evrope i 47 evropskih nacionalnih društava.

Nakon Beča, Gutić odlazi i u Valenciju, gdje će učestvovati u ESMO-ESO školi za medicinsku onkologiju u Valenciji od 14. do 19. jula ove godine, gdje će ponosno ponijeti zastavu svoje domovine.

oslobodjenje.ba