Banovićanin Faruk Gutić dobitnik priznanja Evropske akademije za neurologiju

Vijesti
Foto: Screenshot/RTVTK

Faruk Gutić iz Banovića, student pete godine Medicinskog fakulteta na Univerzitetu u Sarajevu dobitnik je nagrade za izvrsnost od strane Evropske akademije za neurologiju za 2022. godinu.

Faruk je početkom tekuće godine kao vrstan student izabran za člana Evropske akademije za neurologiju.

Gutićev rad pod naslovom “Zašto neurologija?” izabran je krajem mjeseca maja za pobjednika studentskog takmičenja koje je organizirala Evropska akademija za neurologiju. Faruku će nagrada biti uručena 26. juna u Naučnom teatru u Beču.

Foto: Facebook/Faruk Gutić

Veliko mi je zadovoljstvo objaviti da sam proglašen za pobjednika takmičenja pod nazivom “Zašto neurologija” od strane Evropske Akademija za Neurologiju. Evropska Akademija za Neurologiju predstavlja više od 45 000 članova iz Evrope i 47 Evropskih nacionalnih društava za neurologiju. 

Biti u mogućnosti predstavljati Bosnu i Hercegovinu u ovom impozantnom društvu je velika čast i odgovornost za mene kao budućeg mladog ljekara. Dobiti nagradu od strane uvaženih i cijenjenih profesora iz Berna je malo ostvarenje sna kojeg sam sanjao. 

Bez obzira što moja predstavljanja Bosne i Hercegovine diljem Evrope nisu bila podržana od strane institucija u Bosni i Hercegovini, ja ću s ponosom nositi zastavu Bosne i Hercegovine u Beč, 26. juna ove godine. 

Nadam se da će neki novi mladi koji će doći iza nas imati veću podršku od strane institucija u BiH da se nadmeću i pokazuju svoj kvalitet s drugim vršnjacima Evrope, jer mi to i jesmo.

Mi smo Evropa. Do boljih vremena za bosanskohercegovačku nauku.” – napisao je Faruk Gutić na svom Facebook profilu povodom dobijanja nagrade od strane Evropske akademije za neurologiju.