Gest ljekara iz Osijeka oduševio cijelu regiju, majka pacijentice: Pamtit ću to dok sam živa

Vijesti
Foto: Facebook

Kažu da se prijatelji u nevolji poznaju. Pa tako, jedna majka ostala je oduševljena nesvakidašnjim gestom ljekara iz Osijeka. Svoje iskustvo odlučila je podijeliti i na društvenim mrežama, a njena objava munjevitom se brzinom proširila regijom.

Naime, Marija Didović javila se iz KBC-a Osijek gdje je operisana njena kćerka, a prepričala je situaciju za koju je rekla da će je pamtiti cijeli život.

Riječ je o posebnom gestu ljekara koji joj se našao pri ruci u trenutku kada joj je to trebalo.

“Mogla bih napisati koje sve titule ovaj liječnik ima, ali time mogu samo riskirati da neku izostavim. Umjesto toga biram pisati o njegovoj tituli Čovjek, s velikim Č. Dogode se trenuci kad (i ja) ostanem bez teksta, knedla u grlu, a moraš ostati pribran”, započela je svoju objavu.

Objasnila je da je njena kćerka Ana toga dana bila na bronhoskopiji, što je nekoliko zgrada dalje od zgrade pedijatrije.

“Kad je Ana izašla iz operacijske sale, još naravno omamljena i u blagom šoku, čekali smo ‘prijevoz’ koji nas je trebao prebaciti u našu zgradu. Da se razumijemo, ona je bila zbrinuta, na svom krevetu i vjerujem da bi vrlo brzo stigao krevet ili kolica koji bi ju prebacio na pedijatriju. No međutim, doktor Šapina se okrene prema nama i kaže Ani: ‘Primi se za mene!'”, prepričala je Marija.

Dalje je ispričala kako su se obje nasmijale, misleći da se ljekar šali, no on je zatim uzeo Anu u naručje i na rukama je odnio do njihovog odjela.”U svoj toj brzini i šoku, drago mi je da sam uspjela zgrabiti mobitel i uslikati ovo, jer ovo je fotka koja treba obići Hrvatsku”, napisala je majka i dodala kako je ta fotografija za nju u rangu “Ponos Hrvatske” te da treba više ovakvih priča.

“Doktoru Šapini šaljem i ovako javno zahvalnost od cijele naše porodice, jer ovu gestu neću zaboraviti dok sam živa”, dodala je.

Iako nije ni slutila koliko će se munjevito njena objava proširiti, Marija i njeno pozitivno iskustvo privukli su veliku pozornost javnosti.

Majka djevojčice nije skrivala sreću jer se, kako je rekla, još uvijek cijene prave vrijednosti.

“Sretna sam kada vidim da (još) uvijek znamo prepoznavati prave vrijednosti, da se znamo veseliti zbog nekoga koga ni ne poznajemo, da smo željni i žedni pozitive i drago mi je da vam je ova fotografija donijela osmijeh na lice, veselje u srcu, a nekima i suzu u oku”, poručila je Marija u novoj objavi.U moru crnih kronika, sivila i svih mogućih strahova kojima nas svakodnevno bombardiraju, zaključila je, lijepo je odaslati i zraku svjetlosti i dobrote, a još je ljepše kada se to osjeti i prepozna.

Klix