Gest za pohvalu slastičarne u Živinicama: Besplatan iftar za postače u stanju potrebe

Vijesti

Ramazan sa sobom donosi mnoge blagodati. Čini nas boljim ljudima, povezuje sa drugima, jačamo iman i ibadet, ali i jača želju i potrebu da činimo dobra djela.

U toku mjeseca ramazana mnogo je građana, poduzetnika, u želji da pomognu drugima pronašlo način kako da postačima koji su u stanju socijalne potrebe uljepšaju dane ramazana.

Jedna lijepa priča dolazi iz Živinica. Caffe slastičarna “Parlament” Živinice za postače koji nisu u mogućnosti spremiti ili kupiti iftar pozivaju na besplatan iftar.

“Želeći da budemo primjer drugim ljudima iz svijeta ugostiteljstva, a i širim narodnim masama nijet nam je bio da iz Parlamenta pošaljemo poruku snage jedinstva, jedino što nam preostaje je da se naslanjamo jedni na druge, baš kao što se stabla naslanjaju između sebe i ljudima je ostavljeno isto. Mi moramo pomagati, moramo biti jedni uz druge i zasigurno iz Parlamenta ćete čuti još lijepih stvari. A ostale pozivamo da nas prate ili ih izazivamo da se takmiče s nama na putu dobra.”, kazao je Sanel Gavranović, vlasnik slastičarne.

Iskoristimo se ramazanom i okoristimo se blagodatima njegovim. Ovakvi primjeri dobročinstva neka nam budu vodilja ka činjenu dobrih djela.

Ovaj lijep gest iz Živinica vrijedan je svake pohvale, jer misle na one koji ne mogu sebi priuštiti obrok, odnosno iftar. Ovo nije prvi put da slastičarna pomaže svojim sugrađanima, ovo je samo jedna od aktivnosti tokom ramazana, a i do sada su rado pružili podršku mnogim humanitranim akcijama i otvorili svoja vrata dobročinstva.

ntv.ba