Iman Avdić osvojila četiri zlata uz dva državna rekorda na plivačkom mitingu u Rijeci

Vijesti

Talentovana bosanskohercegovačka plivačica Iman Avdić osvojila je četiri zlatne medalje na plivačkom mitingu Victoria-Primorje u hrvatskoj Rijeci.

Proteklog vikenda održan je miting u sklupu hrvatskog Grand Prixa, a učestvovalo je 718 plivača iz 64 kluba. Miting je međunarodnog karaktera i učestvovali su takmičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Slovenije, Srbije, Švicarske i Hrvatske.

Mlada bh. plivačica Iman Avdić osvojila je četiri zlatne medalje i oborila je dva seniorska rekorda BiH u disciplinama 200 metara slobodno i 400 metara mješovito.

Avdić je u Rijeci zajedno s još šest članova Plivačkog kluba Sport Time gdje se sprema za predstojeći četveromeč nacija u Mariboru gdje će braniti boje reprezentacije BiH.

Uz Avdić još sedam članova PK Sport Time izborilo je nastup za reprezentaciju na predstojećem prestižnom takmičenju. To su Erin Hrustemović, Lamija Čaušević, Maksim Jovanović, Danin Abdičević, Affan Salispahić, Mustafa Jamak i Arian Kadić.

Inače, takmičenje je održano nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, a ove sezone oboren je broj učesnika. Ujedno, bio je to i najveći miting u Hrvatskoj koji je održan na bazenima Kantrida.

 

Super Portal/Klix