Jusuf Nurkić i Pomozi.ba donirali 15 tona brašna za Narodnu kuhinju

Vijesti
Foto: Facebook

Udruženje “Pomozi.ba” i najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić donirali su 15 tona brašna za Narodnu pekaru “Imaret” Tuzla koja je otvorena u okviru Narodne kuhinje “Imaret”.

Objavio je to Regionalni odbor “Merhameta” Tuzla, koji upravlja Narodnok kuhinjom “Imaret”, na svojoj Facebook stranici.

Kako je objavljeno, 10 tona brašna donirala je Fondacija „Jusuf Nurkić, dok je Udruženje „Pomozi.ba“ doniralo 5 tona brašna.

“Narodna pekara „Imaret“ u Tuzli, otvorena prošle godine u okviru Narodne kuhinje „Imaret“, kojom upravlja Regionalni odbor „Merhameta“ Tuzla dobila je vrijednu donaciju od 15 tona brašna, glavnog artikla u proizvodnji hljeba za korisnike. Od toga je 10 tona brašna donacija Fondacije „Jusuf Nurkić, dok je Udruženje „Pomozi.ba“ doniralo 5 tona brašna.

-U ime naših korisnika zahvaljujemo se velikom humanitarcu i proslavljenom sportisti Jusufu Nurkiću koji je porijeklom iz ovog kraja, kolegama iz Udruženja “Pomozi.ba” i svima koji su dali doprinos da se ova velika i za nas veoma značajna donacija realizuje- – kaže Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.

-Pandemija COVID 19, ratna dešavanja u svijetu i velika poskupljenja glavnih namirnica donijeli su ekonomske teškoće za veliki broj građana, tako da imamo značajno povećanje broja novih zahtjeva za uzimanje obroka u Narodnoj kuhinji i više pojedinačnih dolazaka građana koji traže obroke i pomoć u hrani, odnosno humanitarnim paketima- dodala je Husanović. 

“Merhamet” MDD Regionalni odbor Tuzla upravlja najvećom javnom kuhinjom u BiH. Obroci se pripremaju u glavnoj kuhinji koja se nalazi u Tuzli u objektu Expres restorana i svakodnevno distribuiraju na područje 4 općine Tuzlanskog kantona (Tuzla, Kalesija, Gračanica i Lukavac) , gdje se dijele na ukupno 20 punktova. Za preko 250 teško bolesnih i nepokretnih osoba hrana se dostavlja na kućni prag. Trenutno se putem Narodne kuhinje u toku jednog dana priprema i distribuira oko 2.600 obroka.” – navedeno je u objavi.

Objavu je podijelio i sam Nurkić na svom profilu na Facebooku.

Foto: Screenshot/Facebook

 

Super Portal