“Krive karte”: Dino Merlin predstavio novu pjesmu i spot

Magazin

Legendarni bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin danas je predstavio novu pjesmu.

Dino Merlin se prvim projektom u ovoj godini odlučio odužiti publici na godinama vjernosti – duplo tj. dvostruko. Danas je premijerno predstavljena nova pjesma bh. kantautora kao i video za četvrti singl sa predstojećeg 12. albuma.

“Krive karte” i “Kako da ti kažem” nazivi su dvije pjesme o jednoj priči. Priči o opraštanju i iskupljenju. Priči o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi.

“Najbolje govorim kad pjevam, pa je ova priča završila kao pjesma, a kako mi je ovo sve jako važno, malo mi je bila jedna, pa sam napisao dvije. Nekada nam život podijeli krive karte, ali zato imamo prave ruke koje pružamo prema drugima, otvorena srca, u želji da nanovo stvaramo. Ovo je moj način da nekome ko mi je važan kažem da mi je žao, da mi je stalo i da bih volio da mi oprosti”, kaže Dino Merlin.

Predstavljanje spota i pjesme “Krive karte”, za koju je muziku i tekst napisao Dino Merlin, organizirani su u zgradi BHRT-a za koju su vezani i počeci karijere našeg kantautora.

“Danas smo u kući u kojoj sam i ja kao i brojne generacije umjetnika i novinara imao svoje početke. Bit će generacijska sramota ako u ovoj kući prestane da gori svjetlo”, naglasio je Dino Merlin.

“Imao sam sjajne saradnike na koje sam ponosan”, naglasio je on.

Aranžman za “Krive karte” potpisuje Marko Louis, mix i mastering Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Sarihodžić, dok je aranžman za “Kako da ti kažem” radio Baby Dooks. Scenarij i režiju za video “Krive karte” je radio bh. režiser Edvin Kalić, direktor fotografije je Igor Lazić, dok je kostimografiju radio bh. dizajner Marko Feher.

Nakon regionalnog megahita “Mi” kojim je najavio album, preko dueta “Dođi” sa Senidah te posljednje epske balade “Jedan dan, jedna noć”, Dino Merlin otvara sezonu sa novim projektom koji će nesumnjivo obarati rekorde slušanosti.

Klix