Lana Pudar dobila mural u Mostaru

Magazin Vijesti
Foto: Facebook/Mostaru moj info

Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, posljednjih dana glavna je tema medija u Bosni i Hercegovine, ali i regionu, odnosno Evropi.

Sjajna 16-godišnja Mostarka osvojila je dvije medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu. Nakon bronze do koje je doplivala prije četiri dana na 100 metara delfin, Lana je u srijedu postala prvakinja Evrope na 200 metara delfin.

Fenomenalnim nastupom oduševila je sve, a na nju su posebno ponosni njeni sugrađani.

Mostarci su se odlučili odužiti svojoj šampionki. U naselju Donja Mahala, na njenom dijelu bliže mostu Hasana Brkića, osvanuo je mural posvećen mostarskoj šampionki.

Mural se slika u organizaciju Udruženje “Sinovi Mahale”, a tako je Lana Pudar dobila najveće moguće priznanje u Mostaru, kao poklon mostarske raje.

U ovom mostarskom naselju već duže vrijeme postoji mural posvećen FK Velež, a pored Lane Pudar je i mural posvećen bokseru Adnanu Ćatiću.

Fotografije murala objavila je Facebook stranica “Mostaru moj info”, koja je u opisu navela da je ovo djelo poznatog mostarskog umjetnika Maida Mide Redžića, koji je oslikao veliki broj murala na zgradama u sklopu Street Art Festa.

Faktor