Lijep gest Banjalučana: RK Borac pomjerio termin utakmice kako bi igrači RK Sloga mogli iftariti

Vijesti

Na zahtjev uprave RK Sloga, koji je upućen prema RK Borac Banja Luka, pomjeren je termin utakmice između ove dvije ekipe zbog iftara.

Utakmica se trebala igrati u standardnom terminu od 19 sati, ali je na zahtjev Sloge, uz pristanak Borca, susret prolongiran za 20 sati i 45 sati.

Utakmica se igra u srijedu 20. aprila, a tim povodm se Sloga oglasila na svom zvaničnom Facebook profilu. Objavu prenosimo u potpunosti.

Kada to nisu htjele komšije iz Bugojna, jesu Banjalučani!!!

Na zahtjev Uprave RK Sloga upućen prema RK Borac da se utakmica 23. kola Premijer lige BiH odigra u pomjerenom terminu od onoga predviđenog prema propozicijama RSBiH, a sve u cilju radi ramazanskog blagdana i iftara, utakmica koja se trebala igrati u 19:00 h zvanično će biti odigrana u 20:45 kako bi svi postači mogli na miru iftariti i stići na vrijeme na utakmicu.

Sjajan gest Banjalučana na čelu sa direktorom gosp. Bojanom Ljubišićem i trenerom Mirkom Mikićem, koji su izjavili da im je veliko zadovoljstvo igrati u Gornjem Vakufu, a pogotovo što su tribine ispunjene, te da se rukomet i igra radi publike i da će rado izići u susret da se utakmica igra u 20:45.

Rukovodstvo kluba RK Sloga zahvaljuje se RK Borac, koji je upravo na današnji dan postao prvak Evrope.

Nije teško biti gospodin, 20.04.2022. U 20:45 dočekajmo šampiona BiH u ispunjenoj dvorani“, stoji u objavi rukometnog kluba Sloga.

Super Portal/Sport1.ba