“Mjesečev kamen”: U Tuzli promovisana druga knjiga Enise Alibalić

Događaji

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla u četvrtak je održana promocija knjige “Mjesečev kamen”, autorice Enise Alibalić iz Tuzle.

Pored autorice, o knjizi su govorili Sanja Dukić, profesorica bosanskog jezika, Maja Nikolić, novinarka i recenzentica knjige i Ramo Tučić, novinar i ilustrator knjige.

Knjiga “Mjesečev kamen” je zbirka crtica iz svakodnevnog života koje mogu biti vrlo inspirativne, jer često su najmanji trenuci zapravo oni koji imaju najveći uticaj na nas.

Ova knjiga pruža prostor za promišljanje i pronalaženje značenja za sebe, a može imati dubok i trajan dojam na čitatelja. Djelo također slavi život, a prikazuje ljude, ljudske emocije i osjećanja bez potrebe da ih se uljepšava ili nagrađuje.

Svojom drugom knjigom, Enisa Alibalić nam je donijela pregršt emocija i prikaza čovjekovog svakodnevnog života, itekako lijepo napisanog, istakla je recenzentica Maja Nikolić, te je dodala:

Autorica Alibalić definitivno ima dar za prenošenje svakodnevnih trenutaka na način koji čitateljima omogućuje da pronađu značenje za sebe.

Njena knjiga će dirnuti mnoge čitatelje svojom dubinom i univerzalnim temama. Veliki interes publike sigurno je lijepa potvrda značaja ove knjige. Čini se da je Enisa Alibalić uspjela privući pažnju svojom autentičnom perspektivom na svakodnevne trenutke života.

Tuzlainfo