Mlada doktorica Nevena Ćirković: Medicinski fakultet završila prije roka i odmah dobila posao

Intervjui
Foto: Nevena Ćirković/Facebook

Još jedna lijepa priča o medicinskim radnicima ovog puta dolazi iz Doma zdravlja Srebrenica gdje je nakon završetka studija, nešto manje od dva mjeseca, posao dobila doktorica Nevena Ćirković koja je prije vremena završila medicinski fakultet, piše esrebrenica.ba

Nevena Ćirković je rođena 1998. godine i živi u Bratuncu. Po završetku srednje škole izabrala je da studira medicinu i upisala se na Medicinski fakultet u Foči.

“Na kraju srednje škole razmišljala sam koji fakultet da izaberem i zahvaljujući prijateljima upisala sam se na medicinu. Već na drugoj godini znala sam da je to moj životni poziv kojim želim da se bavim što je svakako uticalo i na moje rezultate”, rekla je doktorica Nevena.

Medicinski fakultet u Foči Nevena je završila sa prosjekom 9.40 što je izuzetno dobar rezultat.

Ljubav, ali i predan rad, dobra organizacija bili su ključni da Nevena šestogodišnje studije završi nešto ranije.

“Studije sam završila krajem avgusta, a u oktobru sam trebala da postanem apsolvent. Možda bi i malo ranije završila studiranje, ali sam željela da budem sa svojim prijateljima i kolegama koji su pored dobre organizacije, velikog truda i rada, ali i ljubavi prema ovom pozivu, bili moja velika podrška poput porodice”, kaže ona.

Umjesto apsolventskog staža Nevena je početkom oktobra dobila profesionalni angažman kao ljekar porodične medicine u Domu zdravlja Srebrenica.

Kako kaže, veoma je dobro prihvaćena kao najmlađi ljekar ove zdravstvene ustanove i ima punu podršku kolega i veoma je zadovoljna, ne razmišlja o tome da ide u neku drugu zemlju.

„Kada završite fakultet praktičan posao je ono čemu težite i što je važno da se usavršavate kao profesionalac i stručnjak. U smjeni imam od 30 do 50 pacijenata i svi su me prihvatili. Mnogo ljudi treba finu riječi i osmjeh i to oraspoloži i razveseli i iz ordinacije odu zadovoljni, nekad i bez lijekova“, priča Nevena Ćirković, vedra, nasmijana i draga doktorica.

Planira specijalizaciju

Direktor Doma zdravlja Srebrenica Aleksandar Jovanović ističe da mu je posebno drago kao medicinskom radniku i kolegi da ova zdravstvena ustanova uvijek može zaposli mlade i stručne ljude koji žele tu da ostanu i rade.

„Uvijek nam je drago kada se mladi ljekari jave i traže posao u našem Domu zdravlja. Posebno me raduje da naš kolektiv prihvata takve ljude i nudi im svu pomoć i podršku u radu. Tako je i sa našom mladom doktoricom Nevenom koja se od skora pridružila našem tinu“, rekao je Jovanović.

Nevena planira i specijalizaciju ali, kako kaže, o tome još ne razmišlja jer želi da stečeno znanje iskoristi u liječenju pacijenata i profesionalnom usavršavanju, piše esrebrenica.ba.