Mladi Armin Hodžić junak je sarajevskog derbija

Kolumne Vijesti
Foto: Damir Hajdarbašić/fkz.ba

 

U 145. sarajevskom vječitom derbiju Željezničar je na Grbavici pobijedio Sarajevo sa 2:0. Jedan od junaka derbija je svakako mladi, 22-godišnji, Armin Hodžić, strijelac prvog pogotka na meču.

Hodžiću je ovo ujedno bio i debitantski nastup u dresu Želje, a krunisao ga je na najbolji mogući način – pogotkom.

Zanimljivo, Hodžiću je to drugi pogodak u karijeri, a prvi je postigao također na Grbavici. Međutim, tada je mladi vezista postigao gol protiv kluba za koji trenutno nastupa. Naime, 2019. godine u okviru Premijer lige, Željezničar i Sloboda su na Grbavici igrali 2:2. Bod ekipi iz Tuzle donio je upravo Hodžić pogotkom u 80. minuti.

Nakon debitantske sezone u Slobodi, Hodžić je otišao u Španiju u ekipu Alkorkona. Nakon Španije imao je epizodu u Portugalu gdje igrao za ekipu Estorila. Ove zime odlučio je ponovo doći u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Prošao je pripreme sa Željom i prije nekoliko dana potpisao ugovor.

Danas, je silom prilika igrao na poziciji napadača iako je po vokaciji igrač sredine terena.

Da mu nova pozicija “leži” pokazao je danas kada je bio jedan od najboljih igrača vječitog derbija. Pored postignutog pogotka imao je Hodžić još nekoliko prilika i dobrih poteza, ali ono što je oduševilo sve je njegova energija i borbenost.

Arminov pogodak na derbiju možete pogledati OVDJE.

Armin Hodžić ponovo na Grbavici

Još jedna zanimljivost vezana za mladog fudbalera je činjenica da je ovo drugi igrač koji se zove Armin Hodžićem, a koji je igrao za Želju.

Armin Hodžić ima samo 22 godine, rođen je 29.2.2000. godine i sigurno da je pred njim velika karijera. Rodom je iz Srebrenika, odakle dolazi i njegov klupski kolega Samir Bekrić. Upravo je Bekrić mladog sugrađanina prepročio sturčnom štabu tima sa Grbavice.

Ko zna, možda jednog dana u reprezentaciji vidimo još jednog Armina Hodžića, Super Portal mu to od srca želi.