Nurkić povodom nastupajućeg ramazana donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi

Vijesti

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić (27) donirao je 100 tona brašna za ljude u potrebi, a povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, potvrdili su iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

“Ovom informacijom ujedno i pokrećemo našu ramazansku akciju, a zahvaljujemo se svima koji podijele informacije. Ova donacija našeg poznatog košarkaša ima dodatnu težinu ako u obzir uzmemo dešavanja proteklih mjeseci kada je došlo do ogromnog poskupljenja hrane i kada su oni koji su bili u mogućnosti pripremili određene zalihe, a oni koji spadaju u kategoriju socijalno ugroženih zapali su u još teže stanje. Ne možemo ni pomisliti kakav je strah prisutan kod ljudi kada se na sve strane priča o nestašici hrane i o različitim potencijalnim scenarijima, dok u kući imaju nekoliko gladnih usta, a niti novca za hranu, niti hrane na policama po određenim predviđanjima”, istakli su iz organizacije.

Pomozi.ba i ove godine, u sklopu akcije “Ramazan 2022”, osigurat će prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva.

“Podršku ramazanskoj akciji možete pružiti pozivom na broj 17014 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. Akciju možete podržati i donacijom ramazanskih paketa s prehrambenim namirnicama koji koštaju od 80 do 100 KM u zavisnosti od broja članova porodice, a iftar za jednu osobu iznosi 8 KM. Kako je ramazan mjesec milosti i međusobnog pomaganja, bitno je naglasiti da pakete dijelimo svim građanima u potrebi, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo, etničku i drugu pripadnost”, kažu iz Pomozi.ba.

Korisnicima projekta “Obrok za sve” iftare će isporučivati na kućne adrese, a pomoć će slati u gotovo sve dijelove Bosne i Hercegovine i pokušat će doći do nekoliko desetina hiljada socijalno ugroženih porodica i pojedinaca.

“U tome će nam pomoći i naše partnerske, lokalne organizacije preko kojih ćemo vršiti distribuciju do krajnjih korisnika. Za novčane donacije tu su opcije doniranja putem web stranice, PayPal sistema te uplate na domaće i inostrane račune, kao i račune Pomozi.ba organizacije u Austriji, Turskoj i Holandiji. Ukoliko želite donirati ramazanski paket, u svrhu uplate upisujete ‘Ramazanski paket 2022’, a za iftar ‘Iftar 2022′”, stoji u saopštenju organizacije.

Inače, Nurkić se u humanitarnu akciju uključio dok se oporavlja od povrede stopala koju je zadobio sredinom februara.

Nije poznato kada će biti njegov povratak na parket, a moguće je i da je za Nurkića ova sezona NBA lige okončana.

Klix