Osiguran prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru za bh. građane

Vijesti
Foto: BHRT

Bh. građani će imati priliku gledati utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru na državnoj televiziji BHRT, kao i na platformama BH Telekoma: MY TV i Moja web TV.

Naime, danas je obznanjeno proširenje saradnje kroz sublicenciranje medijskih prava za Svjetsko prvenstvo u  Kataru između BHRT-a i BH Telekoma.

“Sublicenciranje ovih medijskih prava rezultat je prethodno potpisanog Memoranduma o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih natjecanja i dostupnosti istih svim građanima Bosne i Hercegovine koji je potpisan krajem maja ove godine” – navedeno je iz BH Tekekoma.

“BHRT, javni medijski servis Bosne i Hercegovine i pored svih problema s kojima se susreće u svom djelovanju, čini sve da građanima BiH, omogući praćenje najznačajnijih sportskih događaja. FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022TM je prvi naredni vrhunski sadržaj koji ćemo zajedno s poslovnim partnerima i prijateljima iz BH Telecoma, ponuditi svim građanima. Ne treba posebno naglašavati značaj ovog globalnog najtjecanja, jer čak i slabiji poznavaoci sporta znaju da se radi o najvećem i najpopularnijem sportskom događaju bez presedana u svijetu. Zahvaljujući Radioteleviziji Bosne i Hercegovine i BH Telecomu i naši građani će biti dio ogromne svjetske porodice koja će pratiti sve što će se dešavati na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Katar 2022TM koje se prvi put u historiji održava u jednoj Zaljevskoj zemlji. Nema nikakve sumnje da nas od 21.11. do 18.12. ove godine očekuje dosad neviđen spektakl u kojem će gledatelji BHT1, slušaoci BH Radija 1 i korisnici usluga BH Telecoma istinski uživati”, rekao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a.