Otvoren prvi KFC restoran u BiH

Vijesti
Foto: Klix

Danas je svečano otvoren prvi KFC u Bosni i Hercegovini, svjetski poznati restoran koji služi piletinu.

Kentucky Fried Chicken, ili skraćeno samo KFC, je jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana koji uslužuje preko deset miliona gostiju dnevno u više od 22 hiljade restorana širom svijeta.

KFC je specijaliziran za prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i koja ne sadrži transmasnoće s obzirom da je palmino ulje, u kojem se piletina prži, zamijenjeno uljem uljane repice u fritezama – koje je dokazano kao najzdravije za pržene hrane.

Za glavni sastojak svojim jelima, KFC je u BiH odabrao domaću, bh. kompaniju za proizvodnju piletine.

Svoj prvi restoran, KFC je jutros otvorio u Sarajevo City Centru na food courtu koji se nalazi na trećem spratu, gdje će vas dočekati ljubazno i nasmijano osoblje.

Kako je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, odmah s otvaranjem i prvim pripremljenim jelima – primjetna je velika zaineteresovanost posjetitelja.

Zinger, hot & spicy krilca, KFC korpica su samo neki od specijaliteta koje vas očekuju ukoliko posjetite prvi KFC u BiH.

Ono što je važno naglasiti jeste da sz, pored upotpunjene gastronomske ponude, otvorena i nova radna mjesta. Više o samom konkursu i tome kako možete postati dio KFC tima – saznajte klikom na link.

Klix