Sunday, March 03, 2024

Počinju letovi iz Tuzle za Istanbul, već od danas moguće kupiti karte

Vijesti
(Foto: Facebook)

Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) potvrdio je danas da aviokompanija Lumiwings, prvi put uspostavlja avioliniju za Istanbul. Prvi let iz Tuzle za Istanbul planiran je za 5. mart ove godine.

– Planirani letovi će se obavljati dva puta sedmično, utorkom i nedjeljom, a zainteresirani putnici već od danas, na web stranici kompanije Lumiwings, mogu kupiti karte po promotivnoj cijeni od 51 euro u jednom smjeru – navodi se u saopćenju iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Ovim je ispunjeno još jedno od datih obećanja za uspostavu direktne redovne linije iz Tuzle za Istanbul, dodaju u saopćenju, čime Međunarodni aerodrom Tuzla širi mrežu atraktivnih destinacija na koje se može putovati iz tuzlanske zračne luke.

Podsjećamo, uz novouspostavljenu liniju za Istanbul u Turskoj, tokom trenutno aktivnog zimskog reda letenja sa Međunarodnog aerodroma Tuzla putnici mogu putovati i za Memmingen, Dortmund i Saarbrucken u Njemačkoj, Halmstad i Stockholm (Skavsta) u Švedskoj, Esbjerg u Danskoj, Maastricht u Holandiji te Basel (Mulhouse) u Francuskoj/Švicarskoj.