Polaznici Škole slikanja u Kalesiji vrijedno rade pod mentorstvom slikara Adila Mešanovića

Događaji Vijesti

Nakon što je prošle godine uspješno realizovan projekat Škole slikanja u Kalesiji je i ove godine organizovana Škola slikanja.

Budući da je ovaj projekat naišao na pozitivne reakcije u Kalesiji, u BKC “Alija Izetbegović” su odlučili organizovati isti i ove godine.  Da je to bio pravi potez potvrđuje i rekordan broj prijava za učešće u projektu.

Kao i prošle tako i ove godine Školu slikanja pohađaju učesnici svih generacija. Sa polaznicima Škole slikanja radi istaknuti umjetnik Adil Mešanović, diplomirani pedagog-psiholog i nastavnik predškolskog odgoja.

Kako nam je rekao Mešanović, ove godine broj polaznika Škole slikanja je 46. Polaznici su podijeljeni u dvije grupe a radionice se održavaju subotom i traju po nekoliko sati.

Kao i uvijek, atmosfera u Školi slikanja je izvrsna. Izuzetan pristup Mešanovića prema polaznicima škole dolazi do izražaja tako da polaznici škole sa lakoćom usvajaju njegove savjete. Pored novih polaznika tu je i nekoliko onih koji su tu bili i prošle godine, oni na neki način predstavljaju pomagače mentoru Mešanoviću.

Danas je, između ostalog, u okviru Škole slikanja otvorena i jedna izložba. Riječ je o izložbi kaligrafije, autorice Amile Kamerić. Amila je polaznica Škole slikanja u Kalesiji. Inače je učenica devetog razred u Osnovnoj školi u Kalesiji. Amila je posjetiteljima predstavila 30 svojih radova. Izložba će biti otvorena za posjetitelje narednih 10 dana u prostorijama kalesijskog BKC-a. Zainteresovani će moći posjetiti izložbu svakog radnog dana u periodu od 8 do 16 sati.

Nakon što se završi sa održavanjem radionica biće upriličena izložba radova polaznika škole nastalih u toku realizacije ovog projekta.

Super Portal