Upoznajte Adisu: Studentske dane posvetila humanitarnim akcijama

Vijesti
                  Foto: Radio Kameleon

Adisa Bajramović je studentica treće godine Studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Bivša učenica generacije JU Gimnazije “Vaso Pelagić” Brčko, a osnovno obrazovanje stekla u JU Osnovnoj školi “Čelić” u Čeliću.

Ponosna stipendistica Fondacije Hastor, u okviru koje volontira na terenu kao mentorica srednjoškolaca-stipendista ove fondacije. Članica je Fondacije za poboljšanje obrazovanja i kulture “Proljeće”, u kojoj ima ulogu volonterke i koordinatorice studentica u ženskom internatu.

Osim toga, volontira i u Lokalnoj grupi za razvoj Čelić. Od najranijeg učeničkog doba učestvovala je u radu brojnih školskih sekcija i dodatnih nastava, općinskih i kantonalnih takmičenja u raznim disciplinama.

Foto: Radio Kameleon

U osnovnoj školi je bila liderka Đačkog kluba i volonterka UHD “Prijateljice” iz Tuzle. U gimnaziji također, učestvovala u brojnim takmičenjima, pokazala vještine na raznim sekcijama i dodatnim nastavama i kao volonterka nevladinih organizacija u Brčkom (Omladinski centar “Vermont”, Asocijacija mladih Brčko distrikta). 2017. godine je izabrana kao najbolja učenica odjeljenja za učešće na Omladinskom kampu “KOPAONIK 2017“, u saradnji sa OSCE-om, OEBS-om i Odredom izviđača “Bratstvo” iz Novog Pazara.

Studentske dane provodi volontirajući tokom cijele godine, radom sa mlađim učenicima i u lokalnoj zajednici.

Od osnovne škole učestvuje u organizaciji humanitarnih akcija sa Vijećem učenika, Đačkim klubom, Lokalnom grupom za razvoj Čelić, a kao studentica je sama pokrenula tri veće humanitarne akcije, uz pomoć mlađih stipendista Fondacije Hastor. Jedna je bila kupovina školskog pribora za prvačiće 2020. godine, druga prikupljanje zimske odjeće, obuće i školskog pribora za porodice u potrebi na prostoru Općine Čelić 2021. godine, a treća (2021.godine) prikupljanje prehrambenih artikala za porodicu slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Želi pomoći u razvoju lokalne zajednice, svojim sugrađanima, prenijeti znanja i vještine na mlađe generacije, razvijati filantropiju i aktivizam u zajednici, organizacijom humanitarnih akcija pomoći ljudima u potrebi te poslužiti kao inspiracija i uzor mnogim mladim ljudima, prenosi Radiokameleon.ba.