Priča koja ostavlja bez daha: Federer ispunio obećanje mladom navijaču iz 2017. godine (VIDEO)

Vijesti
Foto: Twitter

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer održao je obećanje dato prije pet godina kada je dječaku po imenu Izyan Ahmad obećao da će jednog dana zajedno zaigrati tenis.

Bila je 2017. godina i spomenuti dječak je dobio priliku da postavi pitanje Rogeru Federeru na konferenciji za medije, a tada ga je zamolio da nastavi igrati tenis još osam-devet godina kako bi jednog dana igrali zajedno.

“Možeš li, molim te, nastaviti igrati osam-devet godina kako bih ja mogao igrati s tobom kada postanem profesionalni teniser”, upitao je tada dječak.

“Da”, odgovorio mu je Federer.

“Je li to obećanje”, pitao je dječak još jednom.

“Obećavam”, rekao je tada nasmijani Švicarac.

https://youtu.be/57RpNFLTAZU

Pet godina poslije, Federer koji nije zaboravio svoje obećanje organizovao je put u Cirih ovom dječaku s trenerom, pri čemu je on prvobitno mislio da je došao na standardne pripreme.

Sve je snimano skrivenom kamerom, dječaka su prvobitno konobari oslovljavali imenom, ostavivši ga u čudu jer nije očekivao takav odnos, a ondam u je konobar rekao da menadžerka jednog restorana želi fotografiju s njim s obzirom na to da je njegov veliki fan. Ubrzo se pojavila s majicom na kojoj je bio njegov lik, a Federer je sve to posmatrao sa strane i smijao se.

U međuvremenu je mnogo dječaka došlo na teren i donijelo transparente te počelo skandirati ime ovog dječaka, a vrhunac iznenađenja uslijedio je kada je konobar najavio da će odigrati meč protiv ozbiljnog protivnika i baš u tom trenutku na teren je izašao Federer.

Dječak je jedva zadržao suze i bio je oduševljen svim što mu je priređeno, odnosno načinom na koji mu je Federer ispunio obećanje. Na kraju su zajedno igrali tenis i poslali sjajnu poruku da treba vjerovati u svoje snove.

Klix