Sezona alergije na polen je na vidiku, pomoću ovih savjeta možete ublažiti simptome

Lifestyle

Topliji dani nam stižu, što znači da će se mnogi ljudi uskoro boriti protiv alergije na polen. Nasreću, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste ublažili simptome.

Med se smatra prirodnim lijekom za polensku groznicu jer pčelinji polen može smanjiti osjetljivost na druge vrste polena. Počnite svakodnevno konzumirati med kako biste značajno smanjili simptome polenske groznice.

Crvene paprike sadrže kapsaicin koji pomaže u smanjenju začepljenosti nosa. Ovu vrstu paprika biste također trebali početi češće jesti.

Savjetuje se i nanošenje tankog sloja vazelina ispod nosnica jer on sprečava polen da uđe u nozdrve. Siguran je za korištenje tako da ga možete nanositi svakog dana prije nego što izađete iz kuće.

Roletne čistite jednom mjesečno kako biste se riješili polena i prašine koji se zadržavaju na površini. Koristite vlažnu krpu i malu količinu sredstva za čišćenje. Na kraju ih ponovo prebrišite suhom krpom.

Posteljinu perite jednom sedmično u toploj vodi. Ukoliko nosite šminku ili kremu za sunčanje, obavezno prilikom skidanja koristite micelarnu vodu, a zatim gel za čišćenje kože lica.

Klix