Sve spremno za otvaranje teniskog kompleksa u Visokom

Vijesti
Foto: OK BiH

Povodom svečanog otvaranja teniskog kompleksa, budućeg Regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera u parku “Ravne 2” u Visokom, danas je održana press konferencija u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Na press konferenciji su prisustvovali Semir Osmanagić, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i nosilac projekta, predsjednik OK BiH Milanko Mučibabić, potpredsjednici OK BiH Izet Rađo i Marijan Kvesić, predsjednik Teniskog saveza BiH Miodrag Marković, potpredsjednici Teniskog saveza BiH Kemal Ademović i Ivan Brkić, te direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Semir Osmanagić je prisutne medije upoznao sa projektom i programom svečanog otvaranja kompleksa koji je najavljen za srijedu 13. juli.

Program počinje u 10:00 sati na teniskom stadionu, teren br. 1, a završava u 20:45.

Program će pored centralnog događaja, susret i meč vrhunskih teniskih profesionalaca Novaka Đokovića, Aljaža Bedenea, Ivana Dodiga i Aldina Šetkića, biti obogaćen kulturnim, muzičkim i gastronomskim sadržajem.

Osmanagić je također najavio i događaj “NBA zvijezde za djecu bez roditelja” gdje su svoj dolazak potvrdili košarkaške zvijezde Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

Druženje NBA zvijezda sa mališanima je predviđeno za četvrtak u teniskom kompleksu u parku “Ravne 2”.

Predsjednik OK BiH Milanko Mučibabić se zahvalio na ukazanom povjerenju da OK BiH bude partner ovog jedinstvenog teniskog kompleksa. Također je naglasio da OK BiH izuzetno cijeni ovaj projekat i podržava svaki rad na promociji i unapređenju sporta i sportista, olimpijskih vrijednosti kao i stvaranju boljih uslova kako za trenažne procese sportista, tako i organizacija i održavanja međunarodnih takmičenja i turnira.

Mučibabić je rekao da dolazak i učešće sportskih zvijezda u tenisu i košarci govori o značaju otvaranja ovakvog jednog kompleksa koji će biti na raspolaganju kako vrhunskim sportistima iz BiH, tako i iz regiona i šire.

Mučibabić je iskoristio priliku da još jednom čestita bh. timu na do sada najuspješnijim Mediteranskim Igrama u Oranu, gdje se Bosna i Hercegovina okitila sa 8 medalja, dvije zlatne plivačice Lane Pudar i 6 bronzanih karatista Nejre Sipović, Hamze Turulje i Rijada Džuhe, kao i džudista Larise Cerić, Anđele Samardžić i Tonija Miletića.

Predsjednik Teniskog saveza BiH Marković je ukratko informisao o učešću Teniskog saveza BiH kao partnera u projektu, te izrazio veliko zadovoljstvo što je BiH dobila mjesto za promovisanje teniskog sporta i pripremu vrhunskih tenisera. Predsjednik Marković je rekao da će Teniski savez BiH nastaviti pružati punu podršku ovom projektu u skladu sa mogućnostima Saveza.

Potpredsjednik OK BiH Rađo je naglasio važnost održivosti ovakvih projekata, te da će Olimpijski komitet BiH zajedno sa Teniskim savezom BiH u budućnosti podržavati programski sadržaj teniskog kompleksa u parku “Ravne 2” u Visokom.

Klix