Tuzla: Hiljade ljudi na mirnoj protestnoj posvećenoj Amri Kahrimanović (VIDEO)

Vijesti

Nekoliko hiljada osoba iz skoro svih dijelova Bosne i Hercegovine okupilo se danas na mirnoj protestnoj šetnji u Tuzli, posvećenoj Amri Kahrimanović, koju je prije nekoliko dana hicima iz pištolja usmrtio policijski službenik Elvis Ćustendil.

Upućen je i glavni zahtjev, a on se odnosi na ostavku ministra te direktora kantonalne policije u Tuzli, a rok je sedam dana. U suprotnom najavljeni su masovni protesti širom naše zemlje.

Podsjetimo, suvlasnica ugostiteljskog objekta koji se nalazi u tržnom centru u naselju Brčanska Malta u Tuzli Amra Kahrimanović u srijedu uvečer je brutalno usmrećena hicima iz pištolja. Ubistvo je počinio policijski službenik Elvis Ćustendil, koji je nedugo nakon čina uhapšen. On se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

Kahrimanović bi danas slavila rođendan, ali je ove nedjelje, na dan žalosti u Tuzli održana mirna protestna šetnja. Nekoliko hiljada osoba okupilo se prvenstveno ispred njenog ugostiteljskog objekta, a zatim su se uputili ka zgradi sjedišta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, piše Klix.

Vrlo emotivne govore održali su Amrin sin Damir i brat Nedžad. Na skupu su govorili i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića i predstavnice građanske inicijative iz Gradačca.

Klix/SP