U Kalesiji sa radom počeo SRC „Bosna“

Vijesti
Foto: Radio Feral

Sportsko rekreativni centar „Bosna“, koji se nalazi u sklopu Gradskog stadiona u Kalesiji, sinoć je počeo sa radom. Iako radovi na završetku objekta još nisu u potpunosti gotovi, Uprava kluba je odlučila da objekat stavi u funkciju. Svečano otvaranje SRC „Bosna“ Kalesija planirano je uskoro, nakon što se u narednim danima u potpunosti okončaju svi planirani radovi.

Čast da prvi istrče na novoizgrađeni teren imali su najmlađi članovi omladinskog pogona FK „Bosna“ Kalesija predvođeni trenerom Selverom Čirakom.

Pored najmlađih nogometaša, prvom treningu u ovom prelijepom objektu prisustvovali su i roditelji dječaka koji su sa galerije posmatrali trening svoje djece.

Predsjednik kluba Zuhdija Karić, koji je i najzaslužniji za izgradnju SRC „Bosna“ kaže da je ostalo još nekoliko dana da se završe svi radovi i da se objekat u potpunosti stavi u funkciju.

„Na sjednici Uprave kluba smo odlučili da otvorimo objekat za naše najmlađe fudbalere, koji će od sada moći trenirati u centru. Teren je u potpunosti završen i dragao mi je da su naši mališani imali privilegiju da prvi odrade trening u ovom objektu. Za sada će teren u okviru SRC „Bosna“ moći koristiti samo članovi omladinskog pogona i naš seniorski tim, u slučaju loših vremenskih uslova. Nakon potpunog završetka radova objekat će biti na raspolaganju i zainteresiranim rekreativcima. Do sada je urađeno oko 95% planiranih radova i očekujem da ćemo vrlo brzo završiti i preostali dio posla i svečano pustiti u upotrebu SRC „Bosna“, kazao je Karić.

On se zahvalio svim članovima uprave, navijačima, prijateljima kluba, sponzorima, ali i ostalim građanima koji su podržali ovaj projekat i obezbijedili uslove da Kalesija dobije ovakav reprezentativni objekat koji će biti od velike koristi za buduće generacije.

Inače, pored hibridne trave na terenu, u sklopu centra su potpuno opremljene dvije svlačionice sa tuš kabinama, mokrim čvorom, kotlovnica za grijanje, galerija sa koje će roditelji i navijači moći posmatrati treninge i utakmice, kao i ostali potrebni sadržaji.

Radio Feral