U Vogošći upriličena promocija zbirke poezije “Ako te zaboravim”, autorice Alme Imamović

Reportaže

Sinoć je u foajeu JU KSC “Vogošća” upriličena promocija zbirke poezije “Ako te zaboravim”, autorice Alme Imamović.

Pored autorice, o knjizi je govorila književnica Ilda Arnautović. Za muzičku pratnju se pobrinuo profesor Enes Ibričević.

 

“Mjesec knjige je ujedno i mjesec prevencije karcinoma dojke, te sam ujedno imala priliku da govorim pored poezije i o važnosti pregleda i samopregleda kod žena. Rijetke su prilike kao što je bila ova da spojim svoje dvije ljubavi kroz promociju, ljubav prema medicini i ljubavnoj poeziji.

Zahvaljujem svima koji su odvojili svoje vrijeme, podržali i uveličali ovu za mene izuzetnu promociju, posebno dragoj promotorici ujedno recenzentici moje zbirke poezije pjesnikinji Ildi Arnautović i profesoru Enesu Ibričeviću koji je svojim muzičkim umijećem doprinio ljepoti poetske večeri.

Zdrava žena je sretna žena a sa ljubavlju najsretnija” – istakla je autorica.

“Ako te zaboravim” je druga zbirka poezije autorice Alme Imamović. Objavljena je od strane izdavačke kuće Planjax Tešanj.

– Zbirka pjesama “Ako te zaboravim” nosi jedan podnaslov “moje će te pjesme pamtiti”, i nastala je nakon jedne vlastite katarze. Vrlo brzo sam se odlučila za drugu zbirku jer su pjesme koje su ovoj zbirci drugačije. Drugačije su u smislu da su dublje, emotivnije na šta je vjerovatno uticalo životno iskušenje koje sam proživjela. Mislim da svi pisci pišu drugačije nakon određenog vremenskog perioda ili nekog iskušenja koja dožive. Sam naslov i podnaslov zbirke govore u prilog tome da sadržaj unutar napisanog želi da traje i kada um jednog dana zaboravi, možda na jedan veoma simboličan način. Zbirka je inspirisana jednom neostvarenom ljubavi koja želi da bude zapamćena i proživljena kroz stihove, a takve ljubavi su vječna inspiracija svim umjetnicima i nikada se ne zaboravljaju – rekla je Alma u nedavnom razgovoru za SuperPortal.ba.

Alma Imamović rođena je 1978. godine u Tuzli, gdje je završila osnovnu i srednju Medicinsku školu. U Banjoj Luci završila je Zdravstveni fakultet. Po zanimanju je diplomirana medicinska sestra. Zaposlena je na Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla. Piše prozu i poeziju. Autorica je pjesama u dvije međunarodne zbirke poezije.