Vehbija Hodžić iz Srebrenika ostvario izvanredan uspjeh na takmičenjima u Srbiji

Magazin Vijesti
Foto: radiokameleon.ba

Početkom mjeseca maja, ove godine, Vehbija Hodžić iz Srebrenika, uzeo je učešće na “Beogradskom festivalu harmonike 2022” i u studentskoj kategoriji osvojio prvo mjesto i titulu LAUREATA.

Nakon sjajne uvertire i Beograda, za mladog umjetnika u usponu, došao je Novi Sad i sa njim osvajanje prve nagrade, gdje je u konačnom plasmanu zauzeo drugo mjesto, na Sedmom Internacionalnom takmičenju harmonike i kamerne muzike “Eufonija”.

Za sami kraj mjeseca, stigao je i 12. Internacionalni festival harmonike “Akordeon Art plus 2022”, gdje je u izuzetno jakoj konkurenciji, u studentskoj kategoriji u kojoj je nastupilo 25 izuzetno kvalitetnih takmičara, uspio potvrditi prošlogodišnji uspjeh i ponovno uzeti titulu LAUREATA, odnosno prvo mjesto! Ovogodišnjim osvajanjem ovog takmičenja ostati će upisan u historiji ovog takmičenja kao jedina osoba koja je uspjela da osvoji i potvrdi dominaciju dvije godine zaredom!

Vehbija Hodžić, student je treće godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu na odsjeku za harmoniku, u klasi mr. Danijele Gazdić, sa kojom posljednjih godina niže ogromne uspjehe i ne namjerava se zaustaviti, prenosi radiokameleon.ba.