Veliko srce bh. košarkaša: Jusuf Nurkić donirao stolariju za Svetlanu iz Vlasenice

Vijesti
Foto: Facebook/Pomozi.ba

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić još jednom je pokazao svoju humanu stranu. NBA zvijezda poznata je po humanitarnom radu, ovaj put popularni Juka je obradovao Svetlanu iz Vlasenice.

Naime, kako je objavljeno na Facebook stranici humanitarne organizacije Pomozi.ba, Svetlana je prije dvije godine ostala bez primanja nakon smrti supruga Ibrahima. Kako bi smanjila potrošnju ogrevnog materijala tokom zime, Svetlani je bila potrebna nova stolarija na kući koju je donirao Nurkić.

Svetlana, rodom iz Srbije, selo Velika Plana, udala se davne 1975. godine za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Imali su jedno dijete koje je preminulo, a prije nepune dvije godine umro je i njen Ibrahim. 

Svetlana je ostala sama bez ikakvih primanja, a teško bi preživjela bez Ibrahimovih bratični koje joj svakodnevno pomažu.

Kako bi trošila manje drva zimi, bila joj je potrebna nova stolarija koju je donirao naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić, koji je i ranije preko Pomozi.ba organizacije pomagao Svetlani.

Ovo je samo kap u moru donacija koje je naš poznati košarkaš osigurao za ljude u potrebi diljem BiH, a mi mu se od srca zahvaljujemo za sve.” – objavili su iz Pomozi.ba.